tirsdag 12. mai 2009





Hopp av glede!


Tross alt, så er det godt å være til. Jeg sier tross alt, for er det noe jeg har prøvd i livet, så er det motgang og nederlag. Men det som er så fantastisk med oss mennesker, er at dersom man unngår å bli bitter og holde fast på smerten, så gjør motgangen at vi blir sterkere, gladere, klokere og mer takknemlig over alt som er godt i livet.


Tell velsignelser, ikke forbannelser. Takk Gud for lyset istedenfor å forbanne mørket. Midt i all trengsel er det ingen trengsel, for når vi har kommet gjennom og ut på den andre siden, er det som om ikke noe av det vonde skulle ha hendt oss i det hele tatt. Akkurat som når en kvinne føder; når fødselen er over er det bare glede og all smerte er glemt. Midt i smerten og i kampene våre kan vi holde fast i håpet og vissheten om at Gud fører oss gjennom og gjør oss sterkere gjennom smerten.


Psykologer er bra å ha, veldig mange av dem gjør en fantastisk jobb og hjelper oss ofte å se ting klarere. Problemet er som regel at de har diagnosen, de har de rette ordene for det vi sliter med, men de har ikke svaret. De har ikke Jesus. Det kan i øyeblikket gjøre godt å høre at et menneske forstår oss og setter ord på ting for oss, men livet blir liksom ikke så mye bedre allikevel. Vi blir ikke fri. "Dere skal kjenne sannheten, og sannheten skal sette dere fri" står det i Bibelen. Et annet sted står det: "Får da Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri" Jesus viser oss sannheten om alle ting i våre liv. Sannheten om hvorfor vi tar feil valg, hvorfor vi er såret, hvorfor vi sitter fast i diverse hengemyrer. Og når han viser oss sannheten omkring disse tingene, og viser oss hvor utgangen er, da blir vi virkelig fri. Og vi opplever en frihet som er permanent og som ingen kan ta fra oss.


Så gå til han som har skapt deg, som har satt deg sammen og vet hvordan alt i deg fungerer, både fysisk og mentalt. Han vet hva som trykker deg ned og holder deg i fangenskap. Og han vet hva du trenger for å la Ham bryte lenkene og sette deg fri. Virkelig fri! Og hopp og dans av glede, for vi har en Far i himmelen som elsker sine barn, og ønsker å se oss leke og fryde oss som de barna vi er skapt til å være.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar